בס"ד
היכולת לקבוע את איכות התוצר בזכות שליטה בטמפרטורה והתאורה, מביאה מגדלי צמחים רבים למסקנה כי גידול בשיטות הידרופוניקה ('הידרו' בסלנג הישראלי והעולמי), היא בסופו של דבר שיטת הגידול הבייתי הקלה ביותר. זאת למרות 'עלויות הכניסה' הגבוהות יחסית לעומת שתיל שנזרק בשדה פתוח וצומח (כמעט) לבדו. יחד עם זאת, ההשקעה בציוד גידול חכם ומתקדם, מאפשרת להשיג תוצר באיכות גבוהה יותר, בכמות גדולה הרבה יותר, במהירות והכי חשוב - שוב ושוב. עציצים בחממה - לגדל לבד בבית בשיטת הידרו/הידרופוניקה


מה הופך את הגידול בשיטת הידרו ליעילה יותר?

מיקום נוח: בכל חדר או סלון ניתן למקם אוהל/ארון גידול ולהתחיל במלאכה.
מינימום מאמץ: חלק ניכר מהמאמץ, עושה המערכת בעצמה, כל שעליכם לעשות הוא לפקח שהכל מתנהל כשורה ולעקוב אחר מספר הוראות פשוטות לאורך תקופת הגידול.
שיגרת גידול: אחרי 'סיבוב' גידול אחד והתמקצעות, תוכלו בקלות לצאת לסבב נוסף, עם אותו ציוד ואותם חומרים. הקפידו על נקיונם והם יאפשרו לכם להגיע לאותה איכות תוצר פעם אחר פעם.


6 טיפים שכל מגדל היידרו בבית כדאי שיכיר:

1. את כל התוספים - דשנים, מעודדי צמיחה, תוספי תזונה ייחודיים ומאזני Ph, אחסנו במקום קריר ולא חשוף לאור שמש. זה ישמור על החומרים לאורך זמן ויאפשר להם להעניק לצמח הגדל את המקסימום האפשרי.
2. ישנן נורות שעוצמתן ויכולתן להפיץ אור פוחתת עד כ 30% לאחר שנה בלבד, החליפו אותן בזמן ו/או התייעצו מראש וריכשו את הטובות ביותר שיתנו תפוקה טובה לאורך זמן, גם בשימוש אינטנסיבי.
3. רפלקטור - משקף אור, המגיע בצורה קשיחה או כגליל 'נייר כסף', עשוי ציפוי ייחודי שאינו 'סופג' אור ובכך הוא הופך את האנרגיה הנפלטת מגופי התאורה ליעילה יותר עבור הצמחים. הפיזור של האור הופך אידיאלי כאשר הרפלקטור ממוקם נכון בחלל הגידול והשליטה באקלים מדוייקת יותר.
4. חיתוך וגיזום משפיעים לא אחת על האיכות של התוצר במערכות היידרו. הקציר הטוב ביותר מתבצע כאשר בסביבת הענפים הטמפרטורה היא כ 22 מעלות צלזיוס ובסביבת השורשים, מעט חם יותר, כ 26 c.
5. נהלו יומן גידול - בצורה הזו לא תשכחו דבר ממה שאירע ול'סיבוב' הבא כבר יהיו לכם מסקנות תפעוליות ותיעוד של מה היה מוצלח/כושל בתהליך הגידול הקודם.
6. התמחו בייחורים ולא תיצטרכו כמעט זרעים - ייחור הוא שיכפול של גנטי של צמח. במקום לעבור 'מהתחלה' את כל התהליך בכל סבב גידול הידרו, מייחרים לוקחים צמח פעיל וקיים (עם תכונות ויכולות מוכרות מראש) ומבצעים שתילה מחדש של חלק ממנו, כדי להמשיך ולהפיק את אותה תוצרת בדיוק (בהתאם כמובן לתנאי הגידול). 

כדי לבצע תהליך ייחור מושלם
א. ביחרו ענף שיש עליו לפחות שני סטים של עלים יציבים. 
ב. גיזמו מיד אחרי מקבץ עלים, כדי שישאר לפחות אחד בחלק העליון שנחתך. 
ג. בצעו את החיתוך ב 45 מעלות, חד ונקי עם מינימום פגיעה בענף הנחתך. 
ד. מיד עם החיתוך, טיבלו את הצמח 'החדש' בנוזל מותאם לייחורים. 
ה. העבירו את הצמח למצע חמים ורטוב כל הזמן, עד לתחילת השרשרה ב ב Ph של 5.5 עד 6.2. 
ו. ייחור מצמח בעייתי, יהיה בעייתי, ביחרו מהטובים ביותר בלבד.