בס"ד

גידול הידרופוני צורך חשמל. ככל שתשקיעו בציוד איכותי יותר (כמו מנורת לד במקום מנורה רגילה), תוכלו לצמצם את עלות החשמל בזמן הגידול/הפרחה ועדיין, ריכזנו עבורכם את מיטב הטיפים לשמירה על חשבון חשמל חודשי נמוך: חיסכון בחשמל חודשי, שנתי ובמיוחד בעת גידול היידרו בייתי

1. עיברו לנורות חסכוניות בכל הבית!
נורות CFL (נורות פלורסנט קומפקטיות, אלו שנראות כמו קשית עבה מסולסלת), חסכוניות פי כמה מנורות התאורה שמופיעות מעל הראש בסרטים מצוירים כשנחשפים לרעיון גאוני. נורות הפלורסנט הן המצאה לא פחות מגאונית שמאפשרת עד 75% פחות שימוש באנרגיה לצורך הפלעת והפצת אור בעוצמה הדרושה לכם. החליפו את חמשת הנורות השמישות ביותר בבית לנורות CLF ותראו ירידה של עד כ 300 ש"ח בעלות חשבון החשמל השנתי. נורות ה CFL אגב, גם ניתנות למחזור, כך שאתם תורמים לחיסכון והשימור של האנרגיה בכדור הארץ כולו.

2. התקינו מתגי חשמל חכמים!
תאורת גינה ומסדרונות, שירותים ואמבטיות, שמופעלת על ידי מתגים חכמים (שלטר שמופעל על ידי זיהוי תנועה לדוגמא), יכולים לחסוך כ 400 ש"ח בחשבון החשמל השנתי, בזכות ההפעלה רק מתי שמשתמשים והועבדה שהאור לא ממשיך לפעול גם אם שכחתם לפני השינה לסגור את האור.

3. ריכשו ציוד חשמלי חסכוני!
לכל מוצר חשמלי - למטבח, לגינה ואפילו למזגן ולטלויזיה, יש דירוג שאומר עד כמה הם בזבזניים או חסכוניים בחשמל. בעזרת רכישה של מוצרי חמשל חסכוניים העומדים בתקנים בינלאומיים, תוכלו לחסוך עד 30% בהוצאות החשמל שלהם מדי שנה. מכיוון שאינכם מחליפים את כל מכשירי החשמל ב'מכה אחת' מחר בבוקר, עשו זאת בהדרגה, במיוחד למכשירים חשמל בני 8 שנים ויותר ותחסכו כ 400 ש"ח בחשבון החשמל השנתי.

4. תחזקו את המזגן!
המזגן שדואג לרעננות שלנו בקיץ ומחמם אותנו בחורף, הוא יחידה שואבת אנרגיה, מהגדולות שאנו מפעילים בביתנו. תחזוקה נאותה של מזגן, במיוחד מזגן בן 4 שנים ויותר, עשויה לשפר את דרך פעולתו ולחסוך כ 300 ש"ח בחשבון החשמל השנתי.

5. השכיבו את הגאדג'טים לישון לפעמים!
מוצרי אלקטרוניקה מתקדמים, במיוחד גאדג'טים מהדור החדש, הם צרכני אנרגיה מעבר לכל פרופורציה לעיתים. את המוצרים האלה בדרך כלל אפשר למצוא בסביבת העבודה של המחשב הבייתי. הקפידו להשתמש בכבל מאריך עם מתג, המאפשר כיבוי (ולו רק למשך הלילה) של המטענים ושאר המכשירים האלקטרוניים בזבזני החשמל. כיום, לכל מכשיר שזקוק לזה, יש כבר שבב זיכרון (טלויזיות ציוד כף יד וכד') המאפשר להידלק עם כל ההגדרות שביקשתם ואין צורך לשמר אותם מחוברים לשקע. תוכלו לחסוך כך כ 300 ש"ח בשנה בחשבון החשמל.

6. אל תייבשו את המייבש!
מייבש הכביסה, תובר בפילטר הראשוני שלו כמות גדולה של אבק, צמר, ליכלוך וגם נייר או שאריות מהכיסים שחוסמות את פתחי האיוורור שלו ומורידות את יעילותו, עד כדי צריכה של כ 30% יותר חשמל בשנה, במייבש לא מתוחזק לעומת זה שכן. מעבר לחיסכון בהוצאות על תיקון והזמנת טכנאי מייבשים, תוכלו לחסוך כ 100 ש"ח בחשבון החשמל החודשי אם תתחזקו את המייבש כראוי.

7. הדלקת את הדוד?
דוד המים מאפשר לנו להתרענן במקלחת בוקר, או להתחמם בימים קרים מתחת לזרם מים מפנק, אבל הדוד הוא שואב אנרגיה ידוע, בזבזן בלתי נלאה שלחשמל והדרך הטובה ביותר 'לשלוט' בו, היא על ידי טיימר מכאני או אלקטרוני, המתלבש על מתג ההפעלה ומאפשר לכם לתזמן את זמני ההדלקה והכיבוי של הדוד. כוונו לכם 15 דק' פעילות לפני מקלחת בוקר בקיץ ותנו לו עשר דקות נוספות של פעילות בלילה קר או במהלך החורף. בצורה זו תחסכו כ 120 ש"ח בחשבון החשמל השנתי.

8. בידקו את 'שעות העומס'!
מחיר החשמל עשוי להשתנות בשעות הפעילות השונות. כשלכולם חם באמצע הקיץ, תפעילו את המזגן, לא צריך להתקמצן, אבל כשאתם רוצים להפעיל מייבש או מדיח כלים, עדיף לעשות זאת בשעות ביקוש נמוכות - אחרי 22:30, כדי להנות מתעריפי חשמל מוזלים. בצורה זו תוכלו לחסוך כ 400 ש"ח בהוצאת חשבון החשמל השנתי.

9. אל תתנו למקרר להתקרר!
בעזרת תחזוקה ראויה של המקרר (ניקוי, החלפת חלקים מקוריים בזמן וכד') והצבת מד הטמפרטורה על המינימום ההכרחי (בהתאם לתכולת המקרר - יש מקררים שיודעים לעשות זאת כיום אוטומטית), תוכלו לחסוך כ 300 ש"ח בחשבון החשמל השנתי.

10. ולבסוף - עשו את כל הדברים הקטנים תורמים לשימור אנרגיה ויצירתה בצורה טבעית - שיתלו כמה שיותר צמחייה בבית, כסו את החלונות הזורקים אור שמש מחמם מדי, התקינו מפוח בבתים עם גגות רעפים כדי לצמצם את מאמץ המזגן בהשתלטות על מאסת אוויר חם שמצטבר בגג, ריכשו מיקרוגל עם יכולות של 'מיני תנור' כדי לא להפעיל את התנור שואב החשמל בכל פעם שיש קצת שאריות אוכל לחמם, ודאו כי דלתות המקרר אטומות כמו שבמקור הגומי על הדלתות אטם אותן ו...עיקבו אחר החשבון החודשי.
בסעיף זה תוכלו לחסוך עוד כ 400 ש"ח בחשבון החשמל השנתי ובסך הכל כ 3000 ש"ח (!!!) חיסכון בחשבונות החשמל של הבית בשנה.